2 Şubat 2017 Perşembe

Günışığı Yayınları Yeni Kitaplar

Günışığı Kitaplığı birbirinden güzel kitaplarına devam ediyor. Çocuklar tatilin son günlerini değerlendirmek isterse, onlara tavsiye edebilirsiniz.

Montsuzlar


Yazan: Ömer Açık

"Veysel'le birlikte sekiz öğrencinin, lisenin havalı montlarından alamamasının tek nedeni, alfabetik sıralamadır. Onlar, okulun Montsuzlar'ıdır artık. İyi de, A'yı en başa koyup B'yi, C'yi peşine takmak ve en sona Z'yi yerleştirmek kimin fikridir ki? Veysel, uğradığı haksızlığa karşı mücadeleye girişecek, imzasız bir bildiri de kartopu etkisi yaratacaktır. Artık herkes, öğretmenler de dahil, ezber uygulamaları sorgulamaktadır. Art arda yükselen sorular, yeni düşüncelerin önünü açacak mıdır?"

Ben okurken çok eğlendim, bence seveceksiniz bu kitabı!



Hayat Pastanesi

Yazan: Çiğdem Sezer



"Üniversite sınavlarına hazırlanan Ozan, en yakın arkadaşı bildiği dedesinin ölümünün ardından kendini yapayalnız hisseder. Şehreküstü Mahallesi'ndeki tekdüze yaşamında, sınav baskısından bunaldıkça, soluğu Barut Dede'nin dükkanında alır. Beklenmedik bir anda karşısına çıkan İlkay aklını karıştırsa da, iki gencin kurduğu dostluk hem geleceğe umut olacak, hem de yıllardır uyuyan sırları açığa çıkaracaktır..."

Seveceğiniz inandığım bir başka kitap daha...Sanki bir yakınınızı dinliyormuşsunuz hissi veren samimi dili sizi okurken memnun ediyor.

Hiç yorum yok: